Wat moet je weten voor je eerste laserontharing behandelen?

Als je klaar bent om het scheren en waxen op te geven voor een langduriger vorm van ontharing, is laserontharing de ideale oplossing. Deze vorm van ontharing werkt door het toedienen van licht dat wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar. Deze lichtenergie wordt omgezet in warmte en wanneer het in contact komt met het haar, beschadigt het opzettelijk de follikel om haar bij de wortel te vernietigen en toekomstige groei te vertragen. Hoewel er enkele voor- en nadelen zijn aan deze vorm van ontharing, vinden veel mensen het een effectieve en eenvoudige oplossing voor langdurige ontharing. Als je geïnteresseerd bent in laserontharing, zijn hier enkele dingen die je moet weten voordat je naar je eerste sessie gaat.

Hoe Je Voorbereiden Op Laserontharing

Scheer Je Voor Laserontharing

In tegenstelling tot de voorbereiding voor waxen, werkt laserontharing het beste als je je binnen 24 uur voor je ontharingsafspraak scheert. Als het haar lang is, zal het leiden tot een onaangename geur van brandend haar tijdens de behandeling en het kan ook leiden tot ongemak. Wanneer je je scheert ter voorbereiding op de behandeling, zorg er dan voor dat je alleen een gewoon scheermes gebruikt, aangezien een elektrisch scheerapparaat de haren te lang zal laten en het uittrekken of waxen van je haren de haarfollikel zal verwijderen en de effectiviteit van de laserontharing zal verminderen.

Gebruik Geen Make-up Op Het Behandelgebied

Make-up is normaal gesproken alleen een probleem voor laserontharing van het gezicht, maar elk gebied dat wordt behandeld door laserontharing moet ook vrij zijn van lotions, zelfbruiners, deodorant, lotion of iets anders op het oppervlak van de huid. Reinig het gebied voor je laserontharingsafspraak om ervoor te zorgen dat de huid schoon en klaar is voor behandeling. Als je vergeet het gebied van tevoren te reinigen, vraag dan je behandelspecialist om een reinigingsdoekje voordat de behandeling begint.

Blijf Uit De Zon

Houd het behandelgebied uit de zon voor en na laserontharing. Door de huid te beschermen tegen blootstelling aan de zon 3 tot 4 weken voor de behandeling, verlaag je je huidgevoeligheid voor lichtenergie en verminder je het risico op hyperpigmentatie, brandwonden of zelfs littekens. Als je vlak voor je behandeling in de zon bent geweest, kan laserontharing pijnlijk zijn. Blijf na je behandeling nog 2 weken uit de zon om je huid te helpen genezen en om eventuele hyperpigmentatie veroorzaakt door UV-blootstelling te verminderen. Als je behandelgebied gemakkelijk door kleding kan worden bedekt, kan dit eenvoudig zijn, maar als je behandelgebied gemakkelijk blootgesteld is, zoals je gezicht, probeer dan binnenshuis te blijven. Als je naar buiten moet, draag dan een hoed en zonnebrandcrème, zelfs als het bewolkt is.

Blijf Koel

De hitte van het laserontharingsproces blijft ongeveer 24 uur in de huid. Blootstelling aan hitte tijdens deze periode kan de resultaten van de laserontharingsbehandeling beïnvloeden en het kan oncomfortabel zijn. Wanneer extra hitte wordt toegevoegd, kan dit ook de groei van bacteriën bevorderen, wat kan resulteren in huidirritatie. Blijf koel door niet te sporten, hete douches of baden te vermijden, of niet naar sauna’s te gaan gedurende ten minste 24 uur na de behandeling.

Pas Je Huidverzorgingsroutine Dienovereenkomstig Aan

Ongeveer 2 dagen voor je laserontharingsbehandeling en gedurende 2 dagen erna, vermijd scrubs, glycolzuur en retinol crèmes. Dit zal helpen je huid voor te bereiden en irritatie te voorkomen. Je moet mogelijk ook meer vochtinbrengende crème gebruiken dan normaal na de behandeling, aangezien droge huid kan voorkomen na laserontharing. Zorg ervoor dat je ongeparfumeerde huidverzorgingsproducten gebruikt om irritatie te voorkomen.

Conclusie


In conclusie, laserontharing biedt een effectieve en langdurige oplossing voor iedereen die op zoek is naar een alternatief voor traditionele methoden zoals scheren en waxen. Met de juiste voorbereiding en nazorg kan deze behandeling de ongewenste haargroei aanzienlijk verminderen, terwijl de risico’s op irritatie en bijwerkingen minimaal blijven. Het is echter belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om de beste resultaten te behalen.

Heb je vragen over laserontharingsbehandelingen of wil je meer weten over wat je kunt verwachten tijdens en na de procedure? De experts van Glamour Clinic staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij elke stap van het proces. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Bij Glamour Clinic zijn we toegewijd aan het bieden van hoogwaardige zorg en advies om ervoor te zorgen dat je laserontharing ervaring zo comfortabel en effectief mogelijk is.

Bron: www.glamourclinic.nl