Er is geen betere manier om jezelf te verwennen dan met een luxueuze gelmanicure. Want zelf gelnagels zetten is altijd een optie, maar soms het recht uit handen geven en jezelf in de watten laten leggen is niet verkeerd.

Gelnagels laten zetten

Een beetje nagelkunst, een paar strassteentjes en een trendy tint geven je net zo’n boost van zelfvertrouwen als een perfect zittende outfit of een echt goede haardag. In tegenstelling tot die dingen, die maar een dag of wat blijven zitten, kun je met een stevige gelmanicure wel vier weken vooruit, als je het goed speelt. Er zijn genoeg gelnagel voorbeelden te vinden, hier vind je vooral alle informatie die je ooit, maar nodig kan hebben over alle soorten nagels.

Je vraagt je waarschijnlijk af: “Hoelang blijven gelnagels zitten?” Nou, dankzij de sneldrogende formule is het aanbrengen sneller dan bij gewone nagellak en gaat het vier keer zo lang mee. Dat betekent dat je wekenlang kunt genieten van je prachtige nagelkunst. Laat je behandelen door een professionele nagelstyliste voor een geweldig resultaat. Veel mensen noemen zich een expert, maar wat een nagel expert maakt, is niet altijd even makkelijk vast te stellen.

gel nagels

Wat is een gel manicure?

Een gelmanicure is een service waarbij een nagellak op gelbasis wordt gebruikt en waarbij een UV- of LED-lamp nodig is om de nagellak uit te harden en op uw nagels te verankeren, zegt Duguay-Gordon. “Gelpolish is duurzamer dan gewone nagellak,” zegt ze. En terwijl gewone nagellak al na twee tot drie dagen kan afbreken, blijft gel wekenlang chipvrij.

Hoewel een gelmanicure er net zo uitziet als een gewone manicure, zijn de extra voordelen dat hij langer meegaat en steviger aanvoelt. En het mooie van een gelmanicure is dat iedereen er een kan krijgen, of je nagels nu superkort zijn of Kylie Jenner-lang.

Zijn gel manicures het waard?

Als je regelmatig een normale manicure krijgt of als je binnenkort een grote voorjaarsvakantie gaat maken en je wilt een kleur zonder chipjes, dan is een gelmanicure zeker de moeite waard. Ze kosten iets meer dan een normale behandeling. Maar als het maar voor één avond is of als je een beperkt budget hebt, kun je misschien beter kiezen voor nagelpers of een gewone manicure.

Wat is het verschil tussen gel- en acrylnagels?

Gel en acryl zijn totaal verschillend. Acrylnagels worden gemaakt met een poeder dat in een oplosmiddel wordt gedoopt. Ze worden in wezen gebruikt om de nagel te verlengen of een sterkere toplaag over de natuurlijke nagel aan te brengen. Bijvoorbeeld de waanzinnig lange kistnagels waar Kylie Jenner mee geobsedeerd is. Soms zijn acrylnagels verkrijgbaar in kleuren, maar meestal zijn ze doorzichtig of naturel van kleur. Gels daarentegen zijn er in nagellakkleuren en worden hard gemaakt door uitharding onder een UV- of LED-lamp.

Hoe lang blijven gelnagels zitten?

Het grootste voordeel van gelmanicure is hoe lang ze meegaan. Gelmanicures kunnen tot twee weken meegaan met de juiste nagelvoorbereiding en verzorging thuis, zoals nagelriemolie en handlotion. Maar als je echt voorzichtig bent, kunnen ze wel vier weken blijven zitten.

Als je een heleboel evenementen achter elkaar hebt, zoals het schoolbal, sollicitatiegesprekken en familievakanties, kan een gel de perfecte oplossing zijn.

Hoeveel kosten gelmanicures?

Hoeveel je moet betalen voor een gelmanicure hangt af van waar je woont, maar ook van wat voor look je wilt. Basis gelnagels in één kleur beginnen 35 EUR tot 40 EUR. Maar als je een te gekke nagel wilt, kan het oplopen tot 100,- of meer.

Zijn gelnagels schadelijk voor je natuurlijke nagels?

Niet als ze correct worden uitgevoerd! Gelmanicures zijn niet slecht voor je nagels als ze professioneel worden uitgevoerd. Het kan echter wel schadelijk zijn, zonder de juiste nagelvoorbereiding, toepassing en verwijdering. Een veelvoorkomend misverstand is dat gelmanicure je nagels beschadigt, terwijl in werkelijkheid het verwijderingsproces meestal het schadelijkst is.

Vermijd het om de gel er zelf af te pulken (we weten dat het verleidelijk is), en als je je nagels in de salon laat doen, zorg er dan voor dat je nagel stylist ze niet vijlt, polijst, of een boor gebruikt.

Veel mensen maken zich zorgen over het gebruik van gel omdat ze bang zijn dat hun nagels niet meer kunnen ademen, nagels ademen, omdat ze om te beginnen gemaakt zijn uit ‘dode’ vezels. Het hele idee is een mythe, maar het is wel schattig om je kleine nagels voor te stellen met een ieniminiegezicht.

Acrylnagels

Acrylnagels bestaan uit een vloeistof en een poeder, deze twee samen vormen een kneedbaar bolletje waarmee we de nagels modelleren. De acryl hard direct uit zonder UV-lamp. Vervolgens worden de acrylnagels gevijld en afgewerkt met een glanzende topcoat.

Je eigen nagels groeien natuurlijk gewoon verder onder je acrylnagels. Dat is ook de reden waarom je na circa 2 à 4 weken dient terug te komen, om de nagels weer op te laten vullen. De uitgegroeide acrylnagels worden dan weer netjes afgevijld en worden voorzien van een nieuwe laag acryl, zodat de nagels weer mooi en stevig zijn.

Mocht je geen acryl meer willen, dan is het te adviseren om de acryl professioneel te laten verwijderen. Doe dit niet zelf, door ze er bijvoorbeeld af te trekken. Als je zelf de acryl verwijderd wordt hierbij de bovenkant van de nagelplaat namelijk beschadigd en is ook de kans groot dat de nagels zullen afbreken.

De minimumleeftijd voor het zetten van acryl nagels is 18 jaar. Dat is omdat de hormonen nog volop in beweging zijn, daardoor kan het product eerder loslaten en schade brengen aan de natuurlijke nagel.

Spa Manicure

Het is tijd om te ontspannen en tot rust te komen met een spa manicure. Spa manicures worden vaak verward met gewone manicures, maar in werkelijkheid zijn het heel verschillende ervaringen. Bij de keuze van de juiste behandeling moet je rekening houden met je budget, het doel van de afspraak en wat voor soort ervaring je wilt!

Wat is een spa manicure?

Het belangrijkste aandachtspunt van een basis manicure zijn je nagels. Een spa manicure is meestal een langere service gericht op stressvermindering en ontspanning.

De meeste spa manicures beginnen met het reinigen van uw handen met behulp van aangenaam ruikende zeep of scrubs. Daarna volgt meestal een massage voordat de technicus overgaat tot het vormen, lakken en vijlen van de nagels. Een spa manicure duurt meestal langer dan een gewone manicure, en er wordt meer nadruk gelegd op de algehele ervaring, dan op het onderhoud van de handen. De basisservice omvat meestal geen acryl-, dip- of schellaknagels, dus als dat is waar je naar op zoek bent, zorg er dan voor dat je van tevoren met je technicus praat.

Je kunt iets ervaren dat lijkt op een spa manicure in een lokale nagelstudio, maar de grote onderscheidende factor is het voor en na van de behandeling. Spa manicures kunnen voordelen hebben zoals een nekmassage, komkommerwater, warme thee en een comfortabele badjas voor u om te dragen tijdens uw ervaring.

Hoeveel kost een spa manicure?

De prijs van uw spa manicure varieert afhankelijk van de locatie waar u woont en de stijl van de gewenste service, maar de meeste spa manicures kosten tussen de 30,- en 70,-. U kunt extra diensten toevoegen, zoals een maskerbehandeling of het aanbrengen van een gel.

spa manicure