Een nagelstyliste is iemand die iemands nagels verzorgt en verzorgt. Om dit te worden heb je een nagelstyliste certificaat of opleiding nodig. Ze zijn vaak een schoonheidsspecialiste en werken in een salon, spa of vanuit hun huis. Ze stylen en vormen de nagels van een klant en bieden behandelingen aan zoals gelnagels, acrylnagels of manicure en pedicure. Voor bepaalde soort nagels zijn specifieke cursussen te volgen zoals een acryl nagel cursus.

Naast de basisbehandelingen kunnen sommige nageltechnici zich specialiseren in nagelkunst en prachtige en unieke ontwerpen maken op de nagels van klanten. Nageltechnici die in een luxe kuuroord werken, kunnen naast nagelbehandelingen ook hand- en voetmassages geven.

Wat doet een nagelstyliste?

Afhankelijk van de plaats waar de nagelstyliste werkt, bepalen de verantwoordelijkheden van de nagelstyliste. Hun belangrijkste vaardigheden zullen ook bepalen wat voor soort diensten ze kunnen aanbieden aan een klant. De meeste nageltechnici zullen verantwoordelijk zijn voor:

 • Schoonmaken en vormgeven van vinger- en teennagels
 • Schilderen en kleuren van de nagels van een klant
 • Verwijderen van eerder aangebrachte nagellak
 • Nagelverzorging en behandelingstips geven
 • Apparatuur steriliseren voor en na gebruik
 • De nagelbar/het schoonheidssalon schoonmaken voor en na gebruik
 • Een goede relatie met klanten onderhouden
 • Voor degenen die gespecialiseerd zijn en over de belangrijkste vaardigheden beschikken, kunnen zij ook
 • Acrylnagels ontwerpen en aanbrengen
 • Gelnagels aanbrengen
 • Zijden nagels ontwerpen en aanbrengen
 • CreĆ«ren van unieke nail art designs
 • Juwelen of diamanten aanbrengen
 • Hand- en voetmassages geven

De verantwoordelijkheden laten ruimte om je creativiteit vrijheid te geven, maar dan kom je uit bij de vraag, hoe word je nagelstyliste?

Hoe word je nagelstyliste?

Hoewel nageltechnici niet per se formele kwalificaties nodig hebben, is er op zijn minst een basisopleiding of ervaring met nagelbehandelingen nodig en moet je een professionele verzekering afsluiten om legaal nageldiensten te mogen verlenen aan klanten.

Het is een goed begin om zo veel mogelijk werkervaring op te doen en een portfolio op te bouwen om klanten aan te trekken of een baan te krijgen in een salon of spa.

Misschien wil je ook formele kwalificaties behalen voor verschillende behandelingen, zodat je je vaardigheden kunt tonen aan toekomstige werkgevers.

Wat heb je nodig om nagelstyliste te worden?

Om nagelstyliste te worden, is het geen vereiste om een diploma te hebben, maar het is wel erg aantrekkelijk voor werkgevers. Een opleiding tot nagelstyliste zal je zeker helpen om je te onderscheiden van andere kandidaten, vooral als je een kwalificatie hebt in een gespecialiseerde nageldienst zoals acrylnagels bijvoorbeeld. Als je een kwalificatie volgt, vergroot dat je kansen op een baan in een salon of spa van topklasse.

Je zult ook een beroepsverzekering moeten hebben afgesloten om je diensten legaal aan klanten te kunnen aanbieden.

Er zijn veel niveau 2 en 3 cursussen in nageltechniek of nagelbehandelingen die je kunt volgen. U kunt zoeken naar lokale college cursussen of leercontracten die deze cursus aan te bieden. U kunt deze kwalificaties ook volgen via afstandsonderwijs en studeren naast andere verplichtingen.

De volgende cursus geeft je een sterke basis van zowel de zakelijke kant van het worden een nagel technicus en ook de belangrijkste vaardigheden. Er is de mogelijkheid om praktische training toe te voegen, wat betekent dat u uw vaardigheden op de proef kunt stellen.

nagelstylist worden