Huidverzorging

Heb je geen tijd voor intensieve huidverzorging? Je kunt jezelf toch verwennen door de basis te doen. Goede huidverzorging en een gezonde levensstijl kunnen de natuurlijke veroudering vertragen en verschillende huidproblemen voorkomen. Ga aan de slag met deze vijf no-nonsense tips. Yourface.nl

1. Bescherm uzelf tegen de zon

Een van de belangrijkste manieren om je huid te verzorgen is haar te beschermen tegen de zon. Een leven lang blootstelling aan de zon kan rimpels, ouderdomsvlekken en andere huidproblemen veroorzaken – en het risico op huidkanker vergroten.

Voor de meest volledige bescherming tegen de zon

Gebruik een zonnebrandcrème. Gebruik een zonnebrandcrème met een breed spectrum en een SPF van minstens 15. Breng royaal zonnebrandcrème aan en smeer u om de twee uur opnieuw in – of vaker als u zwemt of transpireert.

Zoek de schaduw op. Vermijd de zon tussen 10.00 en 16.00 uur, wanneer de zonnestralen het sterkst zijn.

Draag beschermende kleding. Bedek uw huid met dicht geweven shirts met lange mouwen, lange broeken en breedgerande hoeden. Overweeg ook wasadditieven, die kleding een extra laag ultraviolette bescherming geven gedurende een bepaald aantal wasbeurten, of speciale zon beschermende kleding – die speciaal ontworpen is om ultraviolette stralen tegen te houden.

Huidverzorging

2. Rook niet: begin van goede huidverzorging

Roken laat uw huid er ouder uitzien en draagt bij tot rimpels. Roken vernauwt de kleine bloedvaatjes in de buitenste huidlagen, waardoor de doorbloeding afneemt en de huid bleker wordt. Hierdoor verliest de huid ook zuurstof en voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid.

Roken beschadigt ook collageen en elastine – de vezels die je huid stevigheid en elasticiteit geven. Bovendien kunnen de gezichtsuitdrukkingen die u tijdens het roken herhaaldelijk maakt – zoals uw lippen samenknijpen bij het inhaleren en uw ogen dichtknijpen om de rook buiten te houden – bijdragen tot rimpels.

Bovendien verhoogt roken het risico op plaveiselcelhuidkanker. Als u rookt, is de beste manier om uw huid te beschermen te stoppen. Vraag uw arts om tips of behandelingen om u te helpen stoppen met roken.

3. Behandel uw huid voorzichtig

Dagelijks reinigen en scheren kan een tol eisen van je huid. Goede huidverzorging is nodig om het zacht te houden:

Beperk de badtijd. Heet water en lange douches of baden verwijderen oliën van je huid. Beperk je bad- of douchetijd en gebruik warm – eerder dan heet – water.

Vermijd sterke zepen. Sterke zepen en detergenten kunnen olie van je huid verwijderen. Kies in plaats daarvan voor milde reinigingsmiddelen.

Voorzichtig scheren. Om je huid te beschermen en te smeren, breng je voor het scheren scheer crème, lotion of gel aan. Gebruik een schoon en scherp scheermes voor de beste scheerbeurt. Scheer in de richting van het haar, niet ertegenin.

Dep de huid droog. Dep of dep je huid na het wassen of baden voorzichtig droog met een handdoek, zodat er wat vocht op je huid achterblijft.

Hydrateer een droge huid. Als je huid droog is, gebruik dan een vochtinbrengende crème die bij je huidtype past. Overweeg voor dagelijks gebruik een vochtinbrengende crème die SPF bevat.

Huidverzorging

4. Eet een gezond dieet

Een gezond dieet kan je helpen er op je best uit te zien en je te voelen en kan een groot onderdeel zijn van je huidverzorging. Eet veel fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten. Het verband tussen voeding en acne is niet duidelijk – maar sommige onderzoeken suggereren dat een dieet rijk aan visolie of visolie supplementen en arm aan ongezonde vetten en bewerkte of geraffineerde koolhydraten een jonger uitziende huid kan bevorderen. Veel water drinken helpt je huid gehydrateerd te houden.

5. Beheer stress

Ongecontroleerde stress kan je huid gevoeliger maken en acne-uitbraken en andere huidproblemen uitlokken. Voor een gezonde huid – en een gezonde gemoedstoestand – neem je maatregelen om je stress te beheersen. Slaap voldoende, stel redelijke grenzen, beperk je takenlijst en maak tijd om dingen te doen die je leuk vindt. De resultaten kunnen dramatischer zijn dan je verwacht.

Yourface.nl