Ooglidcorrectie

Wat is een ooglid lift?

Een ooglidcorrectie kan helpen om vermoeide, ouder wordende ogen weer een natuurlijk jeugdig en fris uiterlijk te geven. Een ooglid lift is een zeer individuele procedure waarmee verslapte huid kan worden aangepakt, rimpels kunnen worden gladgestreken, wallen kunnen worden verminderd en andere tekenen van veroudering rond de bovenste en onderste oogleden kunnen worden gecorrigeerd. Bovenooglidcorrectie Amersfoort

ooglidcorrectie

Waarom een ooglidcorrectie overwegen?

Onze oogleden hebben de dunste en meest kwetsbare huid van ons lichaam, dus het is geen verrassing dat tekenen van veroudering rond onze ogen eerder verschijnen dan in de meeste andere gebieden. Verouderde oogleden kunnen het uiterlijk van een persoon beïnvloeden op manieren die verder gaan dan er alleen maar ouder uitzien – omdat zoveel emotie wordt uitgedrukt met onze ogen, kan verslapte, hangende ooglid huid een vermoeide, droevige of zelfs boze uitstraling geven, zelfs wanneer iemand zich goed voelt.

Cosmetische ooglidchirurgie is bedoeld om deze veranderingen tegen te gaan en de ogen weer een natuurlijke, jeugdige uitstraling te geven. De resultaten kunnen het leven verbeteren en de patiënt helpen zich zekerder te voelen van zijn of haar uiterlijk. Als anderen u ten onrechte zien als vermoeid of boos, kan een ooglid lift uw ogen helpen uw emoties beter weer te geven. Als verslapte ooglid huid uw gezichtsvermogen belemmert, kan een ooglidcorrectie het probleem verhelpen en u in staat stellen uw ogen beter te openen.

Het kiezen van een cosmetisch chirurg

Ooglidchirurgie vereist niet alleen een grondige kennis van de anatomie van het gezicht en een scherp oog voor esthetische details, maar ook het vermogen om chirurgische technieken aan te passen aan de behoeften van een individuele patiënt en resultaten te creëren die er natuurlijk uitzien voor zijn of haar etniciteit, leeftijd, geslacht en unieke gezichtskenmerken. Het is belangrijk dat u uw huiswerk doet voordat u een cosmetisch chirurg kiest om uw ooglid lift uit te voeren.

Vraag tijdens het gesprek met potentiële cosmetische chirurgen naar hun specifieke opleiding en ervaring in cosmetische gezichtschirurgie. Bekijk voor en na foto’s, zowel online als tijdens uw consultatie, en let vooral op patiënten die op u lijken. Hoewel de resultaten individueel zullen zijn, is het eerdere werk van een cosmetisch chirurg de beste indicator van zijn of haar esthetische aanpak. Zorg er ook voor dat de cosmetisch chirurg die u kiest ervaring heeft met ooglidchirurgie bij patiënten van uw etniciteit.

Kiezen voor een erkende cosmetisch chirurg garandeert dat uw chirurg specifiek is opgeleid en ervaring heeft met cosmetische chirurgie, waaronder ooglidlifttechnieken, en dat uw ingreep wordt uitgevoerd in een erkende kliniek. Nuttige tips voor het kiezen van een cosmetisch chirurg.

ooglidcorrectie

Opties voor ooglidcorrectie

Een ooglidlift omvat eigenlijk een aantal verschillende chirurgische technieken; welke technieken een cosmetisch chirurg zal gebruiken hangt af van de anatomie van de patiënt en de specifieke veranderingen die moeten worden aangebracht om de doelen van de patiënt te bereiken. Voor een bepaalde patiënt kan een ooglid lift bestaan uit een bovenooglidcorrectie, een onderooglidcorrectie of beide.

Bovenooglidcorrectie

Heeft u het gevoel dat uw ogen er altijd moe uitzien, alsof u ongelukkig bent of minder alert dan u zich voelt? Lijken uw bovenoogleden te weinig contouren te hebben of verdoezelen ze uw bovenste wimpers? Verzakte, gerimpelde huid op de bovenoogleden kan dit soort uiterlijk veroorzaken. Chirurgie van de bovenoogleden kan helpen om de overtollige huid te verwijderen en uw oogleden weer een natuurlijke, jeugdige vorm te geven en uw ogen een opener en frisser uiterlijk te geven.

Bij een operatie aan het bovenste ooglid wordt meestal een incisie gemaakt in de natuurlijke plooi boven het oog, waardoor uw cosmetisch chirurg een precieze hoeveelheid overtollige huid en vet verwijdert en/of de omringende spieren aanpast om de gewenste verbeteringen aan te brengen.

Onderste ooglidcorrectie

Heeft u wallen onder uw ogen waardoor het lijkt alsof u niet goed geslapen heeft, ook al heeft u veel energie? Dat komt waarschijnlijk door vet dat zich onder de ogen verzamelt. Hoewel dit na verloop van tijd duidelijker kan worden naarmate de huid aan elasticiteit verliest, kunnen gezwollen oogleden voorkomen bij patiënten vanaf hun twintigste, waardoor ze er veel ouder uitzien dan ze eigenlijk zijn.

Onder Ooglidchirurgie kan een uitstekende oplossing zijn om wallen te corrigeren. Er zijn verschillende chirurgische technieken die cosmetisch chirurgen kunnen gebruiken om de onderste oogleden te verbeteren; de incisies bevinden zich meestal aan de buitenrand van het onderste ooglid, net onder de wimpers of aan de binnenkant van het ooglid. Uw cosmetisch chirurg zal u uitleggen welke aanpak hij of zij voor u het beste acht.

Via de incisies verwijdert of verplaatst uw cosmetisch chirurg vet om een gladde, natuurlijke contour onder het ooglid te creëren. Afhankelijk van het geval kan overtollige, verslapte huid worden verwijderd of kan de onderste ooglidspier worden aangespannen voor de meest natuurlijke, effectieve resultaten.

Ooglidcorrectie combineren met een andere ingreep

Zoals veel patiënten wilt u misschien de veroudering van verschillende delen van uw gezicht aanpakken. Hoewel ooglidchirurgie alleen uw uiterlijk aanzienlijk kan verjongen, is het heel gebruikelijk om een facelift, wenkbrauwlift of beide in combinatie met een ooglidlift uit te voeren voor een uitgebreidere gezichtsverjonging. Met een wenkbrauwlift worden verslapte huid en diepe groeven boven de ogen aangepakt, terwijl met een facelift de wangen en hals worden aangepakt. https://ageworth.com/

Het is net een zwaardere ingreep als bijvoorbeeld je nagels laten doen bij een nagelspecialiste. Maar het is het altijd zeker waard om een ooglidcorrectie te overwegen.